top of page

Как да залагаме правилно

публикувано на 26 Юни, 2020 / Четеш за 7 минути

Ако идеята ни за залагане е просто забавление и не ни интересува изхода на прогнозираната от нас среща – тогава няма никакъв проблем, можем да правим каквото си поискаме, дори да не четем тази статия!

 

Ако обаче сме решили да се занимаваме дългосрочно със спортни залози и дори планираме това да ни бъде нещо като пасивен източник на доходи,

материал на Пламен Вълчев

( гост-автор )

има няколко основни стъпки които трябва да следваме.

Изключително (нарочно подчертавам), фундаментално важно е, да си създадем ясни правила или да приложим готови добри практики, които са лесно достъпни (например в интернет) и да ги следваме всеки път когато планираме да направим залог. Без подобни ясно фиксирани правила и следването им, печалбата в дългосрочен план е невъзможна! Дори и да сме страхотни футболни експерти и да следим дадено първенство както и да имаме предвид допълнителни фактори преди началото на срещите като време, обстановка, контузени и наказани играчи, събития настъпили за даден играч или за отбора като цяло и прочие, пак няма гаранция, че ще имаме успеваемост без предварително обособени стъпки.

106011458_4163005867073572_8716039831229

Един от вариантите за система е да прогнозираме изход от дадена среща, който (ако сме познали) да удвои залога ни (≈2.0 коеф.). Това означава, че при 50%+ успеваемост на залозите ни ние ще сме на някакъв вид печалба. Разбира се, че ще има последователни загуби, но трябва да продължаваме да следваме плана си и да не го нарушаваме в подобни моменти.

 

За целта тук е много важно да се фиксира някаква сума за банка, която да бъде равна на препоръчително поне 10 пъти еднократния ни залог (Пример – Банка 200лв.; залог 20лв.). Още една подходяща мярка за този тип система на залог е да се залага веднъж на ден (най-често), за да можем да подготвим най-подходящия 2.0 коефициент и независимо от резултата търпеливо да изчакаме възможността си за следващия ден. Разбира се, когато има обсипани със спортни срещи дни, по-нетърпеливите от вас може би ще се опитат да играят повече от веднъж в конкретния ден, но препоръката тук е да се избират срещи, които са в различни часови диапазони. По този начин ще можем да играем т.нар. ранни и късни мачове, но ще имаме възможността спокойно да сме преценили и подбрали залозите си за фиша.

 

Важно: ако решите да следвате тази система, никога не променяйте стойността на залога си. Ще има трудни моменти при последователни загуби, както и ще има такива, в които поредната печалба ще изглежда много близка – овладейте се и продължете да следвате същите стъпки. Печелят тези, които успяват да се преборят със самите себе си!

Прочети 'Колко приложими са статистиките, когато залагаме?'

thumbnail.jpg

Друг вид система доста се доближава до типа залагане при рулетката – когато играем „черно-червено“ - при неуспех удвояваме залога. Отново фиксираме банка, като тук, ако сме отделили същите средства като в по-горния пример (200лв.) е добре да започнем с по-малък залог, тъй като това е прогресия и е добре да имаме буфер за удвояване. Пример: 1-ви залог 5лв.; 2-ри залог 10лв.; 3-ти залог 20лв. 4-ти залог 40лв; 5-ти залог 80лв.

 

При следването на тази система има два основни препоръчителни варианта за търсен от нас коефициент – а.) ≈2.0 коеф. и б.) ≈3.0 коеф. Разликата е, че чисто математически по-малкият коефициент би трябвало да излиза по-често, но пък при 3 или близък на 3 коефициент ще можем да имаме по-голяма печалба. Иначе и при двата варианта схемата е същата – при загуба се удвоява. Не се препоръчва търсенето на по-висок коефициент, тъй като риска става твърде голям, а при по-малък от 2 математиката в системата не излиза.


Този маниер на залагане има и друга вариация – залагане на равни мачове на отбор. Избираме един конкретен отбор от дадено първенство, за който предварително се опитваме да предвидим, че ще завършва наравно в срещите си. И тъй като коефициентът за Х е минимум 3, при следване на горните стъпки и при сравнително периодични равни изходи от срещите, можем да приложим тази схема.

Друга популярна, но доста времеемка система е тази, при която залагаме на всички възможни изходи от една и съща среща, когато коефициентите трябва да са >3.00. Да, не е невъзможно, но трябва да се въоръжим с търпение, препоръчително по-голяма като размер банка, и да си отделим време да създадем регистрации в колкото е възможно повече платформи, както и да подберем правилните инструменти за следене на залози. Също така тук печалбата, макар и 100% ще бъде доста ниска.

 

Става въпрос за следното – търсим срещи, които по предварителна оценка на букмейкъра са с доста близки коефициенти. Например при един букмейкър имаме мач Астън Вила – Нюкасъл Юнайтед с коефициенти за 1Х2 съответно 3.10, 3.25 и 2.7. Тук можем да заложим да речем 100лв. на 1-ца на 3.10, както и 100лв. за равенство. Какво правим обаче с възможен вариант победа за Нюкасъл? Тук идва голямото търсене, следене и нуждата от регистрация на колкото е възможно повече онлайн букмейкърски платформи. Трябва да намерим такова 'буки', при което коефициента за Нюкасъл да е минимум 3. Да речем, че успяваме да открием 3.10 за победа на госта, като отново слагаме 100лв. В този случай както и да излезе мача ние имаме сигурна печалба – от общ залог 300лв. при победа на Вила получаваме 10лв. чиста печалба (100лв. х 3.10), при равен 25лв (100лв. х 3.25), а при победа за Нюкасъл отново 10лв. (100лв. х 3.10). Както виждате сами – няма лъжа няма измама!

 

Но още веднъж искам да подчертая - трудно е да открием подобен мач, а и те не са толкова често срещани, тъй като букмейкърите доста добре си „сверяват часовниците“. Освен това, при реално наличие на банка от 300лв., печалба от между 10лв. и 25лв. може да бъде леко демотивираща.

Прочети 'Как да залагаме на футбол и да печелим'

thumbnail.jpg

Бонус:

 

Искам да споделя мой личен любим вариант за игра, който не е точно система, но бих искал да разкажа за това, какво правя най-често аз. Избирам срещи, които по предварителни прогнози са с очевиден фаворит, обаче този фаворит не води (или дори губи), а мача е към своя край.

 

Пример: Тотнъм приема Саутхямптън като предварителните коефициенти за възможните изходи от този мач за 1Х2 са – 1.40, 4.30 и 6.00. Към 80‘ мин. на мача „Шпорите“ губят у дома с 0:1. Тогава коефициентите имат съвсем различно изражение и ако няма червени картони (доста важен фактор), за 1 или Х букмейкъра би ни дал нещо от сорта на 5.00 и 3.50. Тук вече преценявам дали да играя 1Х или Равен няма залог (или и двете) и чакам изхода от срещата.

 

Има и допълнителни фактори, които могат да повлияят на личната ми сигурност за залога – серия от поредни еднакви резултати. Например ако Саутхямптън са в серия от няколко поредни победи или пък имат само победи и загуби (без равен), това би ме накарало още повече да смятам, че Тотнъм няма да загуби този мач. И обратното – ако Тотнъм имат само победи и/или равни резултати (т.е. нямат загуба от доста време), може би бих пропуснал да играя тази среща.

72746509_3415415655165934_34111706841334

авторът на тази статия, в едни щастливи времена :)

Разбира се, гореспоменатите варианти за стъпки, които да следваме когато правим залога си далеч не обхващат всички възможности, а са просто няколко от най-често срещаните примери. Изключително много информация може да се намери по темата на всевъзможни езици в мрежата. Ако написаното тук е разчовъркало любопитството ви, ала сред примерите не сте открили своя най-подходящ вариант за игра – призовавам ви да седнете и да потърсите!
 

 

-   -   -


В заключение ще кажа, че както и да играете, има само два начина да спечелите – играете веднъж и по логиката на „късмета на начинаещия“ - печелите и не играете никога повече, или изключителна самодисциплина, самоконтрол и последователност в действията.

 

Тъй като статията не е насочена към първия тип хора, то бих посъветвал тези, които сме от втория, да не разчитаме на фортуна и на изключително експертни прогнози, а да изберем нещо, което работи, да го следваме и да се научим да запазваме самообладание и когато печелим, и когато губим.

 

 

 

Успех на всички!

хареса ли ти статията ?

'последвай' автора !

Пълен боклук :(Не особено...СредноДа, донякъдеДа, много!
Брой посетители:

Мнението ТИ е важно !

Коментирай, сподели

Новите неща директно
в пощата ти !

Готово !

(благодарим за доверието)

Помогни на проекта

patreon-icon-png-29.png

follow us  >

  • mislqFUTBOL at Instagram
  • mislqFUTBOL at Twitter
  • mislqFUTBOL at YouTube

Лев Яшин прекарва цялата си професионална кариера в Динамо (М) !

 

Печели 5 пъти титлата и 3 пъти купата на страната с отбора

paper-texture-FUN-FACT.jpg

 FUN 
FACT

Георги Аспарухов има 18 мача и 19 гола в КЕШ и КНК с екипите на Левски и Ботев (Пд)

 

Освен това е голмайстор на КНК през 1963 г.

bottom of page