top of page

Как да залагаме на футбол

и да печелим

публикувано на 13 Януари, 2020 / Четеш за 4 минути

Заради трудностите, свързани с успешното упражняване на футболни залагания, много хора мислят, че от тази дейност не е възможно да се печели редовно. Това е забавление, което струва много пари и макар от време на време да се наблюдават значителни печалби, по-голямата част от залагащите губят огромни суми всеки един футболен ден.

материал от Анна Вълчева *

гост-автор

За някои последната селекция от множествения им залог редовно съсипва всичко, докато други стават жертва на изненади, при които очевидни аутсайдери, по някакъв начин, побеждават фаворитите. Въпреки това, ако искате да имате някакъв продължителен успех като футболни комарджии, препоръчително е да следвате следните стъпки:

Винаги проучвайте

Преди изобщо да се впуснете в света на футболните залагания, трябва да направите задълбочени проучвания. Не е добра идея да правите залог на база вашата интуиция, усещане или емоция. Вместо това, най-правилното нещо е да проучите всичко от начало до край: новините за отборите, тяхната форма, статистиката и всичко, което помага да определите дали един тим ще излезе победител или не. Решаващото в цялата история е да базирате своя залог върху резултатите от анализа на изброените по-горе фактори, тъй като футболните мачове не са нещо, което може да бъде предвидено лесно.

 

Например отбор, който оглавява таблицата, може да има мач срещу застрашен от изпадане тим, а след 4 дни да имат втори мач с отбора на второ място в класирането, който е на една точка зад тях. Има вероятност лидерите да оставят свои ключови играчи да почиват, за да си осигурят максимална ефективност срещу преките си съперници, и ако застрашеният от изпадане отбор знае за това тяхно намерение, може да използва тази възможност. Това става още по-ясно, когато имаме много различни състезания в рамките на една държава. В Англия например състав, за който първенството е приоритет, може да оставя играчи да почиват в мачовете за различните купи. Така без значение колко добре играят в шампионата с най-добрите си състезатели, малките отбори могат да победят фаворита в състезанията за купите именно заради почиващите ключови футболисти.

Прочети 'Колко приложими са статистиките, когато залагаме'

thumbnail.jpg

Анализирайте всичко

Има няколко неща, върху които определено не е добра идея да базирате залозите си. Тези неща включват вашето сърце, вашият импулс, вашите емоции и дадените коефициенти за залагане. Ако решите да поставите залог на база на някои от гореизброените фактори, най-вероятно ще претърпите загуба. По-конкретно:

• Залагате на импулс, като гледате наличните мачове, без да проверявате дали реално са добри пазари или не - това води до ниски или никакви шансове за печалба

• Залагате със сърцето си, избирайки отбора, който подкрепяте, към който имате някаква принадлежност или на който се възхищавате - може да има моменти, когато късметът ще ви се усмихне, но с този тип на залагане почти винаги ще губите в дългосрочен план

• Залагате с емоции, опитвайки се да избиете току що претърпяна загуба - това е номер едно от списъка с неща, които трябва да избягвате при всяко залагане. Не залагайте на някакви мачове, само защото не ви е излязъл предишен залог и сега искате да възстановите загубите - това ще ви причини още повече загуби. Всеки залог трябва да се базира на неговите конкретни особености, а не на нещо друго

82049396_3573456916028473_35981080275902

Всяка печалба се брои

В момента арената за спортни залагания не е място за търсене на джакпоти и вие трябва да разберете правилно понятието „печалба”. Ако всеки ден залагате на мачове от френската Лига 1 с коефициент 1.2 и ги печелите, бихте ли се сравнили с някой, който опитва залози на коефициент 3.0 през последния месец? Дори човекът да печели веднъж месечно, кумулативно, вие печелите много повече от него. Така че съветът е да възприемате всяка една печалба, колкото и малка да е тя, като много важна.

 

Същата концепция е приложима и когато играете друг тип хазарт, например в казино - винаги започвайте със залог на ниски коефициенти, в които сте сигурни, вместо на големи коефициенти, в които се съмнявате, и взимайте малките печалби, които идват; с времето те се натрупват и ви поставят в печеливша серия.

Прочети 'Осминафинали в Шампионска Лига: РАЗМИСЛИ и ПРОГНОЗИ'

thumbnail.jpg

Записвайте всички ваши залози

Това е още едно важно нещо, което не бива да забравяте. Записите с историята на това какво печелите и губите, поддържани от хазартните платформи, ще ви помогнат да разберете колко пари сте загубили и какво сте спечелили. Когато седнете на спокойствие и погледнете този баланс, бихте могли да разберете следващата посока, която трябва да следвате.

 

За да бъде записът изчерпателен, трябва да включите какво сте заложили, видовете направени залагания, избраните пазари, очакваната възвръщаемост и спечелената или загубената сума. Също така картографирайте отборите, които са причинили загубите, събитията, от които сте загубили повече и други основни неща. Разгледайте това в края на седмицата или месеца и вижте общата си успеваемост. В зависимост от резултата може да промените модела си на залагане, особено видовете залози, пазарите, на които играете и сумите, които залагате.

Бъдете наясно с факта, че ще губите

Преди да започнете, просто знайте, че не е възможно да печелите през цялото време, защото ако го правите, просто няма да има футболни залози. Реално единственото, което правите, е да прогнозирате, а една прогноза може както да се сбъдне, така и да се провали. С други думи трябва да разберете, че това е игра на късмет, а късметът може да ви изневери.

Вижте нашата рубрика с прогнози за предстоящите мачове

Брой посетители:

Мнението ТИ е важно !

Коментирай, сподели

Новите неща директно
в пощата ти !

Готово !

(благодарим за доверието)

Помогни на проекта

patreon-icon-png-29.png

follow us  >

  • mislqFUTBOL at Instagram
  • mislqFUTBOL at Twitter
  • mislqFUTBOL at YouTube

Лев Яшин прекарва цялата си професионална кариера в Динамо (М) !

 

Печели 5 пъти титлата и 3 пъти купата на страната с отбора

paper-texture-FUN-FACT.jpg

 FUN 
FACT

Георги Аспарухов има 18 мача и 19 гола в КЕШ и КНК с екипите на Левски и Ботев (Пд)

 

Освен това е голмайстор на КНК през 1963 г.

bottom of page