top of page

Сапунени Смехури

публикувано на 2 Март, 2021 | Четеш за 3 минути

Всеки от нас си спомня с умиление и тъга за играчките, с които правехме сапунени мехури като деца. Клатиш здраво, топиш и духаш с всичка сила, все едно духаш врялата леща на баба ти, докато навсякъде се разлетят мехурчета с всевъзможни размери.

 

И така докато свършеше сапунената вода, а жалките ни опити да си направим такава от вода и веро, водеше до някой плесник зад врата. . .

Нека сега да обърнем внимание на едно друго сапунено мехурче, но от човешки произход. Ще го нарека като един Ран Босилек - Смехурчо. Някои казваха, че този мехур е ходил чааак в космоса, а други - че все гледал откъде изгрява слънцето, та да може все натам да върти гъза. Каквото и да се сетите от медийните му напъни, все ще е вярно. Сега обаче преди мача с отбора, на който се кълнеше във вечна и неразделна любов (като от лексиконите), той направи едно слонско изхождане по голяма нужда. Чета, че в Италия така и не получил шанс да се докаже. Тези хора се държали с мехурчо много гадно и той ни разказа за някои гадни номера, които му правели.

 

Първо, карали го да играе като централен нападател. Ами драги ми Смехурчо, нали беше нападател - докато играеше у нас се справяше доста добре като такъв. Вкара доста хубави и важни голове срещу Левски и ЦСКА, докато носеще оранжево трико. Христо Стоичков те сложи там и ти даде силен старт на кариерата у нас, ама какво разбира па и той . . .

155814445_5886313094742832_8777954700015

Второто италианско мъчение били тренировките. Много гадни, тежки и уморителни. Там наблягали изключително много на физиката и тактиката. Ами ще наблягат, Смехурчо. Затова са в пъти по-силни и издръжливи още в юношеска възраст. А вие с твоите съотборници тичате като шашави шилета с това, което Господ ви е дал и накрая се чудите как пак ни напълниха кощницата. Ако беше само тичане, щеше да сте лекоатлети, а не футболисти. Щото тичането и движението е с мисъл и поглед върху играта. Наскоро чух от треньор в детска школа как болшинството от нашите млади играчи не се учат дори на фундаментални постановки в техническо и тактическо естество.

 

Когато нямаш познания за основните и елементарни футболни принципи, много ясно, че ще ти е тежка тренировката. Затова ще изоставаш във всичко и то с няколко обиколки и няма да получаваш шанс за игра. Ще си останеш силен само в инстаграм, да броиш колко безмозъчни кифли ще харесат поредното ти дебилно селфи.

 

Третото нещо била работата с езика. Ти Смехурчо знаеш английски, щото у нас той е вторият официален език. Ама отиваш да играеш в Италия и нещо нещата тука не ми се чинят читави. Окей, ще говориш криво-ляво на английски, но вземи научи няколко основни италиански фрази за начало. Все пак това е проява на някакво уважение към местните медии и хората, които са инвестирали пари и усилия да те домъкнат в тоя отбор. Обидно е да не проявиш инициатива, а все някой друг да ти е виновен за тъпирщината. За подобни нагли езикови прояви веднага ми идват наум сръбските треньори Люпко Петрович и Миодраг Йешич. Окей, от съседни страни сме, ама работиха по едно десетилетие у нас и грам усилие не положиха дори да се престорят, че научават български. Втория дори си мъкнеше и един преводач с очила тип 'дъно на буркан от пет литра'.

Прочети 'Полеви футболисти играли с номер 1'

thumbnail.jpg

Минаха години, Смехурчо и ти вече си на 25. Добър си по душа и на карти, треньорите нищо не разбират и не ти дават шанс да си разгърнеш огромния потенциал. Но не унивай, още се водиш талант на тая възраст, не губи кураж. Както надуха сапунения мехур, че си голяма звезда, та те пратиха в Италия, така и сега ще продължат да те помпат като спукана секс-кукла. Пак ще си национал без значение, че голове вкараваш само на тренировки. Нали президентите на клубовете, в които играеш са в Изпълкома  :)))

 

Но хайде стига вече, драги ми Смехурчо. Скоро пак ще пиша. Поздрав най-сърдечен, твой приятел вечен, весел Александър!

хареса ли ти статията ?

'последвай' автора !

Пълен боклук :(Не особено...СредноДа, донякъдеДа, много!
Брой посетители:

Мнението ТИ е важно !

Коментирай, сподели

Новите неща директно
в пощата ти !

Готово !

(благодарим за доверието)

Помогни на проекта

patreon-icon-png-29.png

follow us  >

  • mislqFUTBOL at Instagram
  • mislqFUTBOL at Twitter
  • mislqFUTBOL at YouTube

Лев Яшин прекарва цялата си професионална кариера в Динамо (М) !

 

Печели 5 пъти титлата и 3 пъти купата на страната с отбора

paper-texture-FUN-FACT.jpg

 FUN 
FACT

Георги Аспарухов има 18 мача и 19 гола в КЕШ и КНК с екипите на Левски и Ботев (Пд)

 

Освен това е голмайстор на КНК през 1963 г.

bottom of page