top of page

Кой духна супата ?

публикувано на 18 Април, 2021 | Четеш за 4 минути

Тоя Бруно голям гадняр и менте излезе...

 

 

Беше посрещнат с месиански ентусиазъм, а преди 20-тина дни го изритаха като мръсно пале. Интересен бе и момента, в който се случи тоя катаклизъм в лагера на червените. Ни в клин, ни в ръкав, на сайта на клуба бе обявено, че незнайно как е взето решение босненския треньор да бъде освободен от длъжност и на негово място идва иконата

за всички цесекари Любо Пенев. По-странно беше съдържанието на самата публикация – в нея се посочва, че решението е взето от най-прославения тамошен директор Стойчо Стоилов ЕДНОЛИЧНО и поради причини, които звучат меко казано нелепи.

Добре де, като какъв гореспоменатият господин взима подобни кардинални решения? Футболните клубове са класически търговски дружества и като такива имат съответно управителен и надзорен съвет. Нито един от тях не е свикан за да се вземе подобно решение и над тях действа неприкрито един обикновен служител с неконтролируемо нахалство, щото няма кой да му 'плесне един зад врата'.

Но нека се върна на първото изречение в този анализ. Защо (за много хора в Борисовата градина) Акрапович събра за себе си толкова много негативи? Първо, бомбастично беше отмъкнат от Локо Пловдив (където направи отличен отбор) с надежда да продължи тази линия и да се сбори с Лудогорец за титлата или поне да спечели купата. За да го навият да оваканти спокойния си пост в Пловдив и да седне на вечно горещият такъв на Армията, Бруно е убеждаван, че той ще има пълна власт в отбора без да му се бърка никой.

Обаче няколко събития почнаха да клатушкат каляската още преди тя да е потеглила с новия си кочияш. Първи наду гайдата своенравният Санкаре, който влезе в открит конфликт с треньора. Видели, че тия двамата брашно не мелят, ръководните фактори се видяха принудени да го трампят в грохналия гръцки гранд Панатинайкос.

175627755_6116256115081861_5610861573671

Последваха два по принцип силни трансфера – този на Али Соу и Антов. Но ако трябва да погледнем от гледна точна на треньора, тези общо три трансфера сериозно развалиха баланса в единайсеторката. Губиш по един основен играч и твърд титуляр във всяка една линия. Всеки на неговото място щеше да възроптае против тези трансфери. Нелогично е да искаш да се бориш за трофеи, а да осакатяваш отбора си. Да не говорим, че след това не бяха привлечени адекватни заместници.

Другият препъни-камък, за който се заговори, е вътрешен саботаж от страна на футболистите. За тартори на това движение се посочват чужденците. Тия чужденци, които идват от държави където нивото на тренировките и дисциплината е по-високо, видяха след три-четири месеца, че у нас могат да лапат пачки и без много-много да се напрягат. През зимата обаче босненеца реши да затегне коланите и развали рахатлъка на доста от играчите. В отговор на това, те почнаха да го топят пред началниците за знайни и незнайни свинщини, под предтекст че съсипвал отбора.

Така се стигна до момента в който ръководството на клуба отново си 'изми ръцете' с треньора. Той (по стара българска традиция) гърми като бушон, когато нещо не е угодно на някого. Това ръководство се оказа импотентно от мениджърска гледна точка – сипе торба с лъжи пред треньора си, прави му мръсно и го дебне зад гърба за евентуална издънка, след която да му бие шута. Вместо да набие малко канчетата на футболистите и да затвърди авторитета на треньора, тия хора го подриват. Върха на цялото супершоу беше онова съобщение, за което споменах. Кому е нужен този селски PR, не разбрах? Стойкас Стоилкас се бие в гърдите, че след кратко прекъсване, пак той коли и беси.

Прочети 'СРАМ'

thumbnail.jpg

А, разбираш ли, пак той след това докарал Любо. Какво да си мисли червената общност, че той поема цялата отговорност ли? Ако е така, ще излезе ли като мъж да я поеме, или пак ще циври оправдателно, че съдиите са виновни и някой пак 'ограби труда на момчетата'?

 

Не се съмнявам, че Пенев е пич на място и ще подходи сериозно към ангажимента си. Но също така си спомням, че през пролетта на 2018-та пак си тръгна огорчен от Армията, след глупавото отпадане от Ботев за купата (които бяха и с 9 човека по едно време). След това получи в отговор само една ехидна декларация. От същите тия хора, които сега го сложиха на тоя пост, за да не пискат феновете. Дано и двете страни си дават сметка в каква игра се забъркват, защото ЦСКА не е селски гастроном, на каквото са го обърнали. Подобен ловешки мениджмънт е подигравателен, както с клуба, така и с феновете му. Опичайте си акъла, щото не се знае накрая кой ще духа супата.

хареса ли ти статията ?

'последвай' автора !

Пълен боклук :(Не особено...СредноДа, донякъдеДа, много!
Брой посетители:

Мнението ТИ е важно !

Коментирай, сподели

Новите неща директно
в пощата ти !

Готово !

(благодарим за доверието)

Помогни на проекта

patreon-icon-png-29.png

follow us  >

  • mislqFUTBOL at Instagram
  • mislqFUTBOL at Twitter
  • mislqFUTBOL at YouTube

Лев Яшин прекарва цялата си професионална кариера в Динамо (М) !

 

Печели 5 пъти титлата и 3 пъти купата на страната с отбора

paper-texture-FUN-FACT.jpg

 FUN 
FACT

Георги Аспарухов има 18 мача и 19 гола в КЕШ и КНК с екипите на Левски и Ботев (Пд)

 

Освен това е голмайстор на КНК през 1963 г.

bottom of page