top of page

ИГРАТА на мисляФУТБОЛ !

гарантирани 1000 лв всяка седмица !

Растящ награден фонд

в края на сезона !

56852827_453479588723034_240149300893240
56852827_453479588723034_240149300893240
  • Максималният брой базови точки за всеки кръг е 100

  • Всички участници, които достигнат 75+ базови точки за кръг си разпределят 1000 лв ВЕДНАГА ! 

Използвай един и същ имейл, при пускане на прогнозите си всяка седмица!

(за да сумираш и натрупваш точките си в генералното класиране)!

Кое какво е в таблицата?

Как да си пусна прогнозата?

разгледай картинката за инструкции

Твоите прогнози ТУК !

ВНИМАНИЕ: ако след натискане на бутона не се зареди нова страница с текст 'прогнозите са запазени' - значи не са!

Виж отбелязаните грешки в попълването и ги поправи!

Общи условия и правила на играта:

 

1. Основната цел на цялата ИГРАТА на мисляФУТБОЛ е забавление - ние искаме да проследим самите себе си, както и нашите читатели в продължение на цял един футболен сезон и да видим доколко добри познавачи на футбола сме. Свързаните с мисляФУТБОЛ лица (собственици, редактори, анализатори и техните семейства) имат право да участват в играта, но не и в разпределението на паричните печалби. Условието за всеки един участник, за да може да се възползва от евентуалните парични печалби, е той да направи минимално дарение към сайта в Patreon платформата, преди пускането на прогнози за трети различен кръг от напреварата. ВАЖНО: всички правила на ИГРАТА са описани в настоящия текст. При положение, че ние или вие откриете грешки в изчисляването или каквито и да е бъгове, тук описаните правила ще вземат превес и точките ще бъдат преизчислени на база написаното тук!

 

2. Играта се състои в опит за познаване на

а) точните резултати от футболните срещи

б) дали в мача ще има под/над 2,5 гола

в) първи голмайстор (или липса на такъв в срещата)

Срещите за всеки кръг са 8 и прогнози ще могат да бъдат давани до предварително обозначено време (малко преди започване на първата среща). При мачове, в които може да се стигне до продължения/дузпи, за краен 'точен резултат' и знак (1Х2) се гледа резултатът, който е фиксиран след изиграване на редовните 90 минути

 

3. Точкуване:

- всеки познат резултат е равен на 6 точки

- при непознаване на резултата, ако вследствие на прогнозата ви сте уцелили знака (1Х2), печелите 2 точки (напр. прогнозирате 2:1 [победа за домакина] и не уцелвате точния резултат, но домакинът наистина побеждава --> печелите 2 точки!)

- при непознаване на резултата, имате шанс да спечелите по 1 точка за всяко от следните събития а) уцелване броя голове на домакина б) уцелване броя голове на госта в) уцелване на печелившата разлика (като трябва да сте уцелили и победителя, т.е. при прогноза 1:0 печелите точка ако резултатът е 2:1, 3:2, 4:3 и т.н., но не ако е 0:1, 1:2 и т.н.

- под/над 2.5 гола в мача - 1 точка - прогнозата е независима от останалите, т.е. можете да играете 0:0 точен резултат и 'над 2.5 гола'

- първи голмайстор (или липса на такъв в срещата) - името на играча следва да се изписва на латиница (САМО ПОСЛЕДНО ИМЕ) ; играчите с имена като Van Dijk, De Bruyne и прочие следва да се изписват заедно с частицата, понеже тя се води част от фамилното им име, както е официално изписано на сайта на съответната лига

- за българската efbet лига, голмайсторите ще се взимат от официалния сайт на лигата и трябва да се изписват на кирилица. За вярна прогноза ще се счита точното изписване на фамилното име на играча, според официалния сайт на първенството

- друг частен случай са имената с различни символи върху или преди буквите (напр. Darwin Núñez или пък O'Brien) - за максимално улеснение просто 'събличаме' специалните символи и оставяме буквите в техния най-прост вид: за Núñez, пишете 'Nunez' , за O'Brien = 'Obrien'.

 

Ако не познаете първия голмайстор, но назованият от вас играч все пак вкара гол (или голове) - печелите по 1 точка за всяко точно попадение (ако играчът вкара първият гол, печелите само 3 точки, независимо от това дали играча отбележи повече голове).

 

Това са лигите и съответните сайтове откъдето ще се вземат имената на голмайсторите: България - http://www.fpleague.bg; Англия - https://www.premierleague.com/; Испания - https://www.laliga.com/en-GB; Италия - https://www.legaseriea.it/en ; Германия - https://www.bundesliga.com/en/bundesliga/matchday; Франция - https://www.ligue1.com/; Португалия - https://www.ligaportugal.pt/pt/homepage/; Русия - https://eng.premierliga.ru/; Нидерландия - https://eredivisie.nl/home/; Белгия - https://www.proleague.be/nl/jpl; Гърция - https://www.slgr.gr/en/statistics/;

 

При оставяне на полето празно, играчът прогнозира "без голмайстор" или резултат 0:0, като печели точките ако срещата наистина завърши така; При автогол, печелите точките ако сте прогнозирали играчът, който е вкарал съответният; Прогнозата е независима от останалите и носи 3 точки (първи) или 1 точка (всеки следващ) голмайстор; Отчитането на всички статистики се прави чрез споменатите сайтове. Ако сте объркали буква, но очевидно сте познали голмайстора - след всеки кръг, във фейсбук групата на ИГРАТА, ще има пост под който да заявите желание за поправяне на резултата ви. Член на екипа на мисляФУТБОЛ ще разгледа случая и прецени дали да 'поправи' резултата на 'познат'.

4. Умножаване на точките

а) до всяка среща е изписан символ "х2", като участникът може да избере максимум 2 (а в някои случаи и 3 - подробностите в личния ви бек-офис) такива мача - точките, които спечели от съответните срещи, ще бъдат удвоени в резултата му

б) до всяка среща има и друг символ "х3" - него ще можете да използвате само в изключителни случаи, подробности във вашия бек-офис или групата на играта във фейсбук

в) с цел увеличаване на атрактивността и шанс за повече от участниците да се намесят в призовите места, от сезон 2022/23 се въвеждат следните 'умножения' на спечелените точки (и точките за всяка от наградите или ежеседмичните бонуси): а) след 10-ти кръг от ИГРАТА, всички спечелени точки се умножават по 150% б) след 20-ти кръг, всички спечелени точки се умножават по 200% в) след 30-ти кръг, всички спечелени точки се умножават по 300% д) екипът на мисляФУТБОЛ има право да определи всеки един кръг за 'СПРИНТ кръг'! Във всеки спринт кръг точките се умножават допълнително х2, като множителите ще се комбинират (напр. ако 11-ти кръг е спринт кръг, то спечелените точки от всеки участник ще бъдат 150%х2=300% , а хипотетични 25 точки ще се равняват на 75 точки.

5. Парични НАГРАДИ:

а) седмична награда - поради последното условие горе, въвеждаме термина 'базови точки'! Традиционният максимален брой базови точки, които участник би могъл да спечели за един кръг е 100. Условието за седмичната печалба от 1000 лв. е 75 такива точки, или 75%. Пропорцията важи и когато някой от 'множителите' е в сила, т.е. ако е 11-ти кръг точките ще са х150%, а максимума съответно е равен на 150 точки. Условието за седмичната награда ще бъде 75% от 150 или 112,5 точки.

б) награден фонд в края на сезона - всички дарения, получени от мисляФУТБОЛ в периода 1-СЕП-2023 - 31-МАЙ-2024 ще бъдат сумирани и разпределени между участниците, заелите първите 6 места в генералното класиране, в края на сезона; Условието за участие в разпределението на наградите е описаното в точка 1 - участникът трябва да е станал дарител към мисляФУТБОЛ, преди изиграването на трети различен кръг от профила си.

Наградите ще бъдат разпределени по следната схема:

1-во място - 40% от наградния фонд

2-ро място - 26% от наградния фонд

3-то място - 16% от наградния фонд

4-то, 5-то и 6-то място - по 6% от наградния фонд

6. Седмични БОНУСИ - в зависимост от броя си 'базови' точки за последния състоял се кръг, всеки участник има достъп до следните бонуси: 

а) поне 15 точки - специално подбран FunFact, случил се в съответната седмица и видим в бекофиса на играча

б) поне 25 точки - възможност за удвояване на точките за допълнителен (трети) мач от следващия кръг на ИГРАТА, по избор на играча

в) поне 35 точки - възможност за утрояване на точките на един мач, по избор на играча; ако тази точка е активна, то точка б) се деактивира т.е. двата бонуса не могат да са активни заедно

7. Участието на всеки един в ИГРАТА и класиранията (седмични и генерално) са абсолютно безплатни, но достъпът до наградните фондове е обвързан с евентуално дарение към проекта 'мисляФУТБОЛ', направено през Patreon и в периода от време между началото и краят на ИГРАТА за съответния сезон. ВАЖНО: участникът следва да използва същия имейл за дарението си, с който е регистриран в ИГРАТА! 

7.1. Ако участник е постигнал достатъчно количество точки за някой от наградните фондове, но не е станал дарител към момента на нанасяне на резултатите от съответния кръг - печалбата не се изплаща!

7.2. Ако участник не стане дарител до изтичане на трети различен кръг (за който участникът изпраща прогнози), той губи възможността да участва в паричното разпределение с този профил (и съответно имейл) до края на сезона. 

8.  Краят на ИГРАТА ще бъде след изиграване на всички срещи от клубния футболен сезон (началото на Юни, 2024)

9. Можете да променяте прогнозите си безрой пъти за всеки кръг (до изтичане на крайния срок за прогнози за съответната седмица). Системата автоматично изтрива предишната ви прогноза и запазва като валидна последната изпратена от вас (от същия имейл)

10. Системата разпознава вашия профил по имейла, който използвате. За да натрупвате точките си от всяка седмица, изпращайте прогнозите си с един и същ имейл.

11. При запълване на кутийката 'съгласен съм с условията на ИГРАТА', вие упълномощавате мисляФУТБОЛ да ви уведомява по имейл относно вашите прогнози, резултати и всичко свързано с ИГРАТА. Същият имейл ще бъде вписан в листата с имейл абонати на сайта (откъдето може да бъде отписан във всеки един момент), които получават периодичен бюлетин, новини, оферти и промоции и рекламни съобщения от нас.

12. Системата съхранява вашите име/псевдоним, имейл и парола за целите на ИГРАТА - за удостоверяване на съответния участник при 'пускането' на прогнози всеки път; за сигурност при влизане в личния 'бек-офис' на всеки участник

13. Следете социалните мрежи на мисляФУТБОЛ за седмичната и генерална класация, време на качване на мачовете и всичко останало около играта

14. Ако един (или повече) от 8-те мача за седмицата бъдат отложени, играта продължава с останалите (изчисляват се 75% от възможните точки, при които печелите седмичната награда)! При достигане на необходимия брой точки, печелившият обаче взема фракция от седмичната награда - пропорционална на броя останали мачове в кръга

а) мач се смята за 'валиден' в ИГРАТА, ако 90-те минути бъдат завършени; при прекъснат/отложен/недовършен мач, мисляФУТБОЛ ще изважда същия от седмичния тираж

15. Дългосрочната Бонус ИГРА, част от ИГРАТА на мисляФУТБОЛ се намира на адрес https://www.mislqfutbol.com/bonus-igra-dulgosroshni-prognozi и има собствени правила (описани на самата страница). Всеки участник в дългосрочната бонус-игра има възможността да увеличи точките си в крайното класиране на ИГРАТА с до 120! Колко точно точки ще може всеки да прибави се определя от познатите от участниците дългосрочни прогнози - прочетете внимателно условията на бонус-играта.

Новите неща директно
в пощата ти !

Готово !

(благодарим за доверието)

Помогни на проекта

patreon-icon-png-29.png

follow us  >

  • mislqFUTBOL at Instagram
  • mislqFUTBOL at Twitter
  • mislqFUTBOL at YouTube

Лев Яшин прекарва цялата си професионална кариера в Динамо (М) !

 

Печели 5 пъти титлата и 3 пъти купата на страната с отбора

paper-texture-FUN-FACT.jpg

 FUN 
FACT

Георги Аспарухов има 18 мача и 19 гола в КЕШ и КНК с екипите на Левски и Ботев (Пд)

 

Освен това е голмайстор на КНК през 1963 г.

bottom of page