Shocking, shocking news . . .

публикувано на 23 Януари, 2020 / Четеш за 4 минути

Неотдавна се проведе награждаването на „Футболист на годината“. Победител стана капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев - първият футболист на пловдивчани избиран от 1973-та година насам, когато победител става Христо Бонев. Този факт породи след себе си вълна от „недоволни“ статии и коментари от страна на куцо, кьораво и сакато, възмущавайки се, как аджеба, футболист без нито един мач в националния отбор

спечели този „престижен“ приз. Престижа на тази награда си отиде като сопол в канала много отдавна и причините за това ще засегна в друга статия по-напред във времето. Въпросът е, че футболът ни го докара дотам, че едва ли не ще започнем да вкарваме и чужденци в тази класация. Спомням си когато през 2011-та година (в знак на протест) доста гласове получи Васил Лукаев от аматьорския Шипка (Драгор), а беше намесено и името на премиера Бойко Борисов.

Вдигна се голяма тупурдия около тазгодишния избор, валяха коментари от рода на “koi be6e toq we”, появиха се всякакви тъпирски статии от медии, собственост на разни президенти и членове на ИзпълкомаКакъв шок, какво нещо, лейдита и джентълмени. Невиждана и нечувана дебилщина проми мозъците на журналистите и те като шайка зомбита гласуваха за Илиев.

 

Я да видим па тоя, откъде-накъде заслужи тая награда ?!?

1. Капитан е от няколко години на отборът в който е започнал като футболист

2. Този отбор в момента е трети в класирането, направи силни мачове през есента, загуби единствено от лидера Лудогорец, представяше се еднакво силно както вкъщи, така и навън. Играе ФУТБОЛ, който е приятен за окото, играе с мисъл и организация в двете фази на играта. Въведе влиянието на психолози, които да помогнат на играчите да се отърсят от вродените ни родни комплекси и да се концентрират в развитието си като футболисти

3. Голмайстор е в първенството с 12 гола и, ако е жив и здрав, спокойно може да премине границата от 20 попадения. Нещо немислимо за НИКОЙ действащ в момента български ритнитопковец

4. Бе повикан в националния отбор на България, въпреки нежеланието на разни фактори това да се случи. Да, казвам нежелание, защото няма разумно обяснение защо най-резултатния нападател в първенството не играе. Играем с идиотщината, наречена „фалшива деветка“ и в ролята й влизат марселиньовци, вандерсоновци и прочие лобистки ментета, които се вижда, че използват националния отбор, само за да ги забележи някой и да ги купи на Запад, преди да изиграят последния си сезон в и без това залязващите си кариери.

83161005_3603685173005647_87507500044921

Митко така и не получи шанс да играе, дори и като резерва в мачове без състезателен характер. Пълно безумие, при положение, че от дълги години националния отбор няма читав централен нападател и разчитаме за вкарването на голове на всички други полеви футболисти.

Не ме разбирайте погрешно, не желая нито да адвокатствам на Митко Илиев, нито да хуля делиорманския ни колос и кадрите му. Дразни ме безгръбначната политика на националния отбор и клубовете ни. Почнаха все повече да се месят и паразитите-агенти, алчни да изкопчат поредната комисионна за себе си уреждайки посредствени трансфери в Диарбекир или други малоумни дестинации. Футболно качество определено липсва по родните терени. Материала за работа на националните селекционери е ограничен под минимума. Тактическата и физическата грамотност на играчите ни не се изгражда за 10 дни на един лагер, а се гради с години в клуба му. А лошото е, че на клуба му е през швайнщайгера дали имаш акъл да играеш отборно и грамотно. Ако имаш някаква капка талант и вземеш, че го покажеш, почват да бият тъпана като обезумели и да поръчват статии по вестниците, че те желае еди-кой-си отбор.

Прочети 'Фактори за неуспешното развитие на българските таланти'

thumbnail.jpg

Най-добрият ни футболист Христо Стоичков беше казал, че за да станеш голям футболист се иска 10% талант и 90% работа. Щом подобен гений е разбрал, че не става само с това което ти е дал Господ - значи и всеки хлапак, искащ да покорява Европа трябва да го знае. Всичко друго са празни приказки и евтин PR, на които в държавата на проститутките сме царе.

 

Това го казвам, защото виждам - в Локомотив се работи с мисъл и перспектива, поне засега. Това докара известни дивиденти, като спечелената купа на страната, участието в Лига Европа и силното представяне в първенството. Играчите се развиха като отбор и индивидуалности едновременно. Надявам се да продължат така и наградите, както индивидуалните, така и отборните, ще бъдат логично последствие от смислената работа.

Брой посетители:

Мнението ТИ е важно !

Коментирай, сподели

Новите неща директно
в пощата ти !

Готово !

(благодарим за доверието)

Помогни на проекта

patreon-icon-png-29.png

follow us  >

  • mislqFUTBOL at Instagram
  • mislqFUTBOL at Twitter
  • mislqFUTBOL at YouTube
103462909_4092336437473849_3811584340719

 

Леонид Слуцкий прекратява кариерата си на футболист след едва 13 мача и на 19-годишна възраст !

 

Причината – той контузва непоправимо коляното си, след като пада от дърво, спасявайки котка

(и въпреки, че така става герой в селото, травмата не му позволява да играе повече)

FUN 
  FACT !