ПреСОУлена манджа

публикувано на 11 Ноември, 2020 | Четеш за 4 минути

През изминалата седмица двата ни евробоеца претърпяха тежки загуби в Лига Европа и по този начин се закотвиха на дъното на групите си. Тежки не бяха резултатите, а играта на двата отбора, които имат претенции, че притежават силни отбори.

 

И двата отбора бяха водени от заместници на изританите вече треньори и напълно логично отнесоха по една тройка с гарнитура.

В подробности ще разгледам играта на ЦСКА-София, които все още нямат отбелязан гол в турнира. Това според мен се дължи на прекалено голямата концентрация на внимание към нападателя Али Соу. Този индивид с неизяснена роля се къса да пропуска чисти положения, а с това къса нервите на фенове, треньори и съотборници. От видяното в мача с Йънг Бойс, не разбрах в каква роля е турен в центъра на атаката тоз 'убавец – ако е таран, то нито има силата, нито техниката да запази топката и да я раздаде; ако е гюме, нито има пласирането, нито движението без топка; ако е консуматор, защо не се движи напред, ами се връща с топката само назад. От него видях само едно ръгане със защитниците и тичане на хаос с нулева идея къде отива и какво ще прави, когато стигне топката при него. Та видиш ли, Дижон щяха да дадат няколко милиона европейска валута за този тип, но явно са видяли, че е по-рентабилно да ги инвестират в производство на горчица, от която ще извлекат повече дивиденти.

Голям казан с помия се хвърли по младия капитан на отбора Антов. Две негови сериозни грешки в началото доведоха до един гол и 100%-тово положение, което другият силен играч (вратаря Бусато) спаси. Въпреки това, той не позволи тези грешки да го гипсират, напротив - прояви характер и показа стабилност в следващите си изяви. Отпусна се и заигра със самочувствие и показа защо е най-младия капитан в кратката история на клуба. Надявам се скоро да се намери добър клуб на запад, който да го отърве от посредствения ни футбол.

124877548_5398428743531272_6187595088298

Жестокото в случая е това, че Йънг бойс нито са извънземни футболисти, нито имат тактически гений за треньор. Просто спазват указанията на щаба, научени са на фундамендалните принципи на играта и просто се движат добре без топка. За разлика от наш'те абдали, които са се скупчили като пенсионери пред пощата на 15 квадрата разгърната площ, момчетата в жълто знаеха къде да застанат и кога да скъсят дистанция помежду си при необходимост. Това съм го забелязал десетки пъти в клубни и национални мачове с българско участие - отбори които играят дисциплинирано и умно, ни размазват игрово и тактически. Без блестене, без фамозни индивидуални прояви ни правят да изглеждаме жалки, забивайки поредният зверски шут в слабините на нашето самочувствие.

 

Видимо е страданието на отбора в атака. Няма играч, който да даде извеждащ пас, няма и кой да вкара тая пуста топка. Тактиката е неясна, щото тренера се сменя след някой-друг слаб резултат или по неясни причини. Трансферите са силно поляризирани в посоката за налагане на състезатели от негроидната раса. Говори се, че за повечето от тези неща отговаря един господин, който преди години бе сбаран с един фалшив гръцки паспорт. Този субект все недоволства, че съдии ги колят, съюза им мъти водата или някой иска да ги чипира. Той учудващо много ми прилича на един участник в едно актуално риалити, на когото все нещо странично му е попречило да победи – вятъра му духнал топчето, пясък му влезнал в очите и прочие оправдания, които валят след всеки неуспех.

 

Само едно не са казвали тези двамата – „загубих по моя вина и защото бях слаб“.

Силният не се оправдава, когато се е насрал. Сяда си на омазаното четирибуквие и си учи урока мълчаливо. Разбира, че просто е открил още един начин по който не се побеждава. А слабия, той само си подсмърча и си дудне как някой друг му е срал в гащите. Без да осъзнава, че не може да си извади кухата глава от задника. А то смърди, та се не трае......

Прочети 'Quo Vadis, Levski?'

thumbnail.jpg

хареса ли ти статията ?

'последвай' автора !

Пълен боклук :(Не особено...СредноДа, донякъдеДа, много!
Брой посетители:

Мнението ТИ е важно !

Коментирай, сподели

Новите неща директно
в пощата ти !

Готово !

(благодарим за доверието)

Помогни на проекта

patreon-icon-png-29.png

follow us  >

  • mislqFUTBOL at Instagram
  • mislqFUTBOL at Twitter
  • mislqFUTBOL at YouTube
103462909_4092336437473849_3811584340719

 

Леонид Слуцкий прекратява кариерата си на футболист след едва 13 мача и на 19-годишна възраст !

 

Причината – той контузва непоправимо коляното си, след като пада от дърво, спасявайки котка

(и въпреки, че така става герой в селото, травмата не му позволява да играе повече)

FUN 
  FACT !