Черна овца или звяр? Определено голмайстор | мисляФУТБОЛ

Un mouton noir ou bête ?   Définitivement un serial-buteur *

публикувано на 6 Ноември, 2019 / Четеш за 5 минути

Обичан и също толкова недолюбван от мнозина, голмайстор, звяр в наказателното поле, бивш капитан на Интер – записал името си със златни букви в историята на клуба от Милано със своите 124 гола, на 26 години, роден в Росарио, Аржентина, баща на пет деца, щастливо женен…

материал на

Радослава Трифонова

(гост-автор)

Да, точно така - става дума за Мауро Икарди. Понастоящем играч на френският ПСЖ. Няма да ви разказвам историята му, защото всеки я тълкува през своята собствена призма, нито имам за цел да ви налагам моето мнение за него, било то като футболист или човек. Не, пиша тези редове по повод двете страници, които престижното френско издание “L'Équipe” му посвети наскоро и за неговото интервю преди дни за местна телевизия.

 

На своите страници ежедневникът се връща назад в годините, когато Мауро беше капитан на Интер, най-добрият играч, голмайстор, мразен от феновете в последните месеци и буквално принуден да напусне клуба преди да затвори летният трансферен прозорец, непрофесионалист, непокорен и неуправляем, обичан заради уменията си на терена, но мразен заради лошата си репутация и още по-лошите си съветници (съпругата му и агент Уанда Икарди)…

Бившият президент на Интер – Масимо Морати, който е и един от най-големите фенове на Икарди през годините, споделя своето мнение. Според него образът изграден от медиите не кореспондира с истината Така и не разбрах, че той е непокорен и неуправляем. Напротив, той е хипер-сериозен, отдаден и професионалист“, това бяха думите на бившият президент на нероадзурите в периода 1995-2014г и почетен президент на клуба до октомври 2015г, който през последните месеци оказа своята подкрепа на семейство Икарди.

 

На страниците на ’’L'Équipe’’ е поместено и мнението на един от най-близките до Уанда Икарди агенти, а именно Летерио Пино, който заявява, че трансфера на Мауро Икарди е сделката на века за ПСЖ:

 

 „Това е, като да си купиш кола за 500 лири, цялата облепена със скоч и когато я разопаковаш да видиш, че под него се крие „Ferrari“.

Дали е прав, ще покаже времето. Но едно е сигурно, Мауро е играч от световна класа, притежаващ не само талант, но и много силна психика, а това не бива да бъде подценявано изобщо. Много други на неговото място, в същата ситуация (с всички погледи вперени в него и толкова напрежение) едва ли биха издържали.

Прочети 'Лятото (на прогреса) за семейство Азар'

Не е тайна, че до сутринта на 2-ри септември, Икарди не е имал никакви намерения да си тръгва от Интер. Убеден, че ще успее да се реинтегрира в отбора и ще убеди Конте да промени мнението си. Според мнозина, той е златотърсач и винаги са го интересували само и единствено парите, но са в голяма грешка. През годините, той имаше множество възможности да си тръгне за много по-висока заплата и да играе в Шампионска лига, но той не си тръгна, а междувременно играеше със сърце, а понякога и със сълзи в очите. И не, това „положение“ не може да го „отиграваш“ всеки път по един и същи начин, това са емоции, които е трудно да скриеш. Какво е провокирало заминаването му за Париж в последният момент можем само да гадаем, но транспарантите пред дома му същата тази сутрин (със заплахи) са изиграли своята роля. Защото в тази ситуация вече не става дума само за него, а и за семейството му.

 

На въпросът „Защо избра Париж.“, той отговаря така: „Дойдох тук през седмата си година в Интер, моята мечта беше да играя с Интер в Шампионска лига. Сбъдна се. Не спечелихме много… но аз останах, вкарвах голове…“.

 

Има и още, но за мен това е ключовото от неговият отговор, защото много медии вече се състезаваха помежду си с гръмките си заглавия, с думите извадени от контекста. Всички търсят сензации, не можем да им се сърдим, но когато кажеш „А“, трябва да кажеш и „Б“. А относно другите му думи, за желанието да печели, че кой футболист не иска да печели трофеи и да има около себе си доказани играчи!? Та той казва абсолютната истина. Негови съотборници са Неймар, Мбапе, Кавани, Ди Мария и т.н., също така ПСЖ печели във Франция и играе в Шампионска Лига всяка година.

Прочети 'Заплаха за короната на ПСЖ'

Толкова за въпросите и отговорите. Всеки вижда, чува и тълкува нещата така, както му се иска. Това е моето мнение и на мен ми плащат, за да го изразявам. Впрочем, точно както и на Уанда (съпруга и агент на Икарди), в небезизвестното предаване „Тики Така“. Ако например Райола каже какво мисли, то той е Господ, но ако думите са на жена-футболен агент, имаме проблем.

 

Защо?

 

Защото е жена, агент, защото й плащат, защото допринася с доста към семейният бюджет ли, защото казва неща, които всички си мислят...? Отговорите оставям на вас.

 

 

В началото зададох въпрос „Черна овца или звяр?“, а отговорът беше „определено голмайстор“. За едни той винаги ще бъде черна овца, а за други звяр, но едно е сигурно - отбелязаните от него голове ще останат в историята и ще се помнят.

* Черна овца или звяр? Определено голмайстор

Брой посетители:

Мнението ТИ е важно !

Коментирай, сподели

FUN 
FACT !
Новите неща директно
в пощата ти !

Футболни анализи | МисляФУТБОЛ

Футболни анализи | МисляФУТБОЛ