Оставаме !

публикувано на 9 Април, 2021 | Четеш за 5 минути

Оставаме! 

 

Така се пееше в една естрадна песен, която сега изведнъж стана актуална покрай серията от квалификации на националния ни отбор. Стана дума за едни оставки (след расисткия резил срещу Англия), подадени преди повече от година, които обаче не се оказаха подадени, а само останали да висят като намерение. Поне така се 'изходи'

по медиите вицепрезидентът на централата Йордан Лечков, като троснат гостилничар. Това бясно куче така е захапало кокала, че точи зъби на всеки, който отвори уста за службичката му.

Вече над 15 години се хрантути по всевъзможни начини и точи пари и облаги от сладката си служба, за която кой знае колко хилядарки гушка. Пример – през годините 2016-та и 2017-та Министерството на спорта отпуска 2 милиона държавни пари, който БФС усвоява за лагери и подготовка на футболни таланти. Познайте в чии хотели са се провеждали – на Йордан Лечков и Атанас Фурнаджиев. Според отчетите на лагерите, те са провеждани за около 80 лева на човек (при общо 48 отбора изпратени на лагери). Елементарна проверка показва, че това може и да стане на цени между 40 и 45 лева на калпак, при абсолютно същите условия в хотели с подобна база. Запитан дали смята това нещо за морално, гениалния плешивец отговориНяма нищо неморално. Морално е, да.

 

Но не това е най-просташкото в ситуацията. По същото време, базата на националния отбор в Бояна (с която толкова много се гордеят паразитите от БФС) е била напълно функционираща и свободна да приема такива лагери. Без пари . . .

170669390_6066238596750280_2752457207364

Прокраднаха се сондажни слухове за нова кандидатура на Борислав Михайлов, за предстоящите избори догодина. Това ще стане така, защото това бил устава на организираната престъпна група, пардон, организацията. Тоя конгрес, дето трябваше да се проведе след оставката на въртоглавото кабрио все нещо му пречеше – я коронавируси, я процедурни спънки. Ама заплатките си вървят, нищо не се променя, а маймуните тая година по някое време ще се съберат да решат какъв ще е формата на мижавото ни първенство и тем подобни досадни тъпотии. Протакането ще продължи с надеждата гнева на родния запалянко да затихне и да се върне към апатичния си ритъм. Нека не забравяме и изборите, групарите гледат с интерес накъде ще задуха политическия вятър и удобен ли ще е за продължаване на наглите им схеми.

Сещам се за още една подобна 'врътка', пак с държавни пари, този път отпуснати по линия на спечеленото от нас домакинство на Евро за юноши. Отпуснати са 800 хиляди лева, като с половината от тях са платени наеми на пет стадиона в Бургас, Сливен, Стара Загора и Созопол. За 4 от тях са дадени около 60 хиляди, но други над 300 хиляди са дадени за наем на негодния за нищо стадион „Черноморец“. Стадиона е пълна съборетина и не става за футбол, ама според договора там не само са се играли мачове, че и на осветление! Този договор е подписан от Пламен Киряков и президента на БФС Михайлов. Той е с продължителност (забележете) до 31-ви май – девет дни след приключване на първенството.

 

Боби се оправдава, че специална комисия му препоръчала какви договори, с кого и за кои съоръжения да подпише. Тази комисия се оглавявала от господин Павел Колев – тогава пресаташе и директор на европейското за юноши. Той пък на свой ред казва, че никакви договори не е подписвал, нито за какви пари иде реч . . .

Прочети 'Младостта чука на вратата на националния отбор, но има ли кой да й отвори?'

или пък

'Сапунени смехури'

thumbnail.jpg
thumbnail.jpg

От всичко написано дотук си давам сметка, че в управляващите столове седят някакви престъпници, които нямат никакво намерение да се отказват от дойната си крава. Много от тези хора са 'въшливи' с пари, но искат да грабят още и още за да задоволят вълчия си глад за имане. Като ги питаш какво направихте през годините за развитие на българския футбол, въртят една и съща касетка – направили баси модерната база за националните отбори в Бояна (която, както разбрахме не се ползва толкова често и в нея постоянен живущ е само Ники Михайлов), организирали са първенство за юноши и още бльотина със съмнителна пред закона чистота.

Да ви питам тогава, къде са ви методиките и програмите за детския и юношеския футбол?

 

Къде са ви тесните специалисти, които работят почти ежедневно с децата в школите из страната?

 

В нормалните държави ВСЕКИ отбор от детски до първи има треньори за тактическо, физическо, техническо и кондиционно развитие, диетолог, който следи какъв режим спазват, какво ядат и дали пият боклуци като 'хел' и 'монстър'. Лекари следят здравословното им състояние и като цяло тяхното физическо развитие като хора. А тук всичките треньорски функции трябва да ги изпълнява един човек, който трябва да разбира от всичко и накрая като не станат нещата както им се иска да капризните президенти, му се 'трие сол' на главата. Той от своя страна им дава по една майна на ум и хич не си дава зор да работи, щото накрая все ще е виновен.

Чета, че към БФС имало някаква треньорска школа, която при завършване дава про лиценз на студентите. Та, на приемен изпит селекционера на един от женските ни национални отбори Троян Радулов бил хванат да преписва и изритан от изпита. Чудя се кой идиот го е назначил тоя тип на такъв пост и той с какво се 'отблагодарява'. Толкова е гнусно и пошло, но той е едно отражение на тези, които са го допуснали да стигне дотук. А за тях имам още какво да ви споделя. Тепърва започвам!

хареса ли ти статията ?

'последвай' автора !

Пълен боклук :(Не особено...СредноДа, донякъдеДа, много!
Брой посетители:

Мнението ТИ е важно !

Коментирай, сподели

Новите неща директно
в пощата ти !

Готово !

(благодарим за доверието)

Помогни на проекта

patreon-icon-png-29.png

follow us  >

  • mislqFUTBOL at Instagram
  • mislqFUTBOL at Twitter
  • mislqFUTBOL at YouTube
103462909_4092336437473849_3811584340719

 

Леонид Слуцкий прекратява кариерата си на футболист след едва 13 мача и на 19-годишна възраст !

 

Причината – той контузва непоправимо коляното си, след като пада от дърво, спасявайки котка

(и въпреки, че така става герой в селото, травмата не му позволява да играе повече)

FUN 
  FACT !